martes, 5 de junio de 2012

VISIONS I CANTS


Joan Maragall, autor modernista nascut a mitjans del segle XIX al sí d'una família benestant per la qual cosa va poder pagar els estudis universitaris llicenciant-se en dret, a més va completar la seva formació acadèmica amb l'estudi de diverses llengües europees, fe que és molt important perquè gràcies aquest coneixement va poder entrar en contacte amb els corrents de pensament europeus, marcant el seu punt de vista com a crític assagista i poeta, on podem veure que és clarament influenciat per la filosofia de Nietzsche, la qual va introduir a Espanya gràcies al seu gran labor com a traductor.
Cal dir que va ser un gran pensador català, amb molt de criteri, respectat i escoltat pel poble de Catalunya.
En l'àmbit de la poesia veiem com són molt presents els temes de la natura i de les tradicions en els poemes de Maragall, que destaca per la seva modernitat a l'hora d'escriure i per ser el poeta de la paraula viva, escrivint amb les paraules tal i com li surten fruit de la inspiració.

Llenguatge
Pel que fa al tema lingüístic veiem com el llenguatge utilitzat per Joan Maragall flueix transparent com una deu d'aigua, sense entrebancs per poder arribar a tothom. A més cal recordar que Joan Maragall va ser el poeta pioner en l'art de la paraula viva, escrivint els poemes amb les paraules tal i com li surten fruit de la inspiració, sense retocs.

Mètrica
Joan Maragall destaca per la seva modernitat en el tractament de la mètrica perquè trenca amb els esquemes mètric clàssics, doncs en la poesia de Maragall trobem versos molt variats ja que el que intenta fer el poeta és que la forma mètrica recolzi el contingut del poema.

Parts
  • Visions
Primera part del llibre, dedicada a personalitats de l'època que actuen de forma pecaminosa, per tant en aquests poemes es discuteix la salvació d'aquests personatges. Destaca per la llarga extensió dels poemes. Està composta per cinc poemes.

  • Intermezzo
Segona part del llibre, se centra en el pas del temps, el cicle vital, i per tant podem veure com està fortament influenciada pel vitalisme de Nietzsche, ja que es veu una contraposició de la vida i la mort sempre acabant amb la renaixença.

  • Cants
Tercera i última part del llibre. Aquesta part està dedicada a les tradicions i a la ideologia catalanista. Es veu com s'exalten símbols patriòtics com la senyera i la sardana entre d'altres, destacant la cultura catalana. Es una part que té vitalisme nietzschià però a més conté un fort racionalisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario